Bezienwaardigheden

In Kenia zijn veel mooie plekken om te bezoeken. Hier heb ik er 5 van de beste bezienswaardigeheden op een rijtje.

1. Nairobi National Park

2. Masai Mara National Park

3. Amboseli National Park

4. Nukurumeer

5. Mount Kenia

1. Nairobi National Park

Wat is er te doen in dit natuurgebied? Dit park is op 8 kilometer afstand van de hoofdstad Nairobi. Bezienswaardigheden zijn hier 4 van de 'Big 5', de zwarte neushoorns, leeuwen, giraffes en buffels. Vele vogelsoorten en ook hyena's en cheeta's. Er zijn picknick plekken voor de bezoekers waar hotspots aanwezig zijn. Ook zijn er in dit park 3 campings waar je hotspots vindt en tref je er bezienswaardigheden aan zoals een wandelroute aan voor de toeristen.

2. Masai Nara national Park

Het Masai Mara National Park is een van de bezienswaardigheden en een prachtig natuurgebied waar je vooral veel wildebeests ziet lopen. Er leven daar ruim 2,5 miljoen en hun jaarlijkse migratie op zoek naar water langs een route van ruim 800 kilometer is een wonderlijk gezicht. Het klimaat is er heerlijk.

3. Amboseli National Park

Een van de mooiste bezienswaardigheden in Kenia is het Amboseli National Park. Wat is er te doen in dit park? Hier leven olifantenfamilies en en buffels zij aan zij. Maar ook tref je hier giraffen, wildebeests en zebra’s aan. Hier rondrijdend in je safari-jeep zul je genieten van niet alleen de dieren die hier rondlopen maar heb je gelijk het verbluffend mooie uitzicht op de Kilimanjaro. Deze berg met eeuwige sneeuw waarvan de top boven het wolkendek uitsteekt is een ware beauty.

4. Nukurumeer

Het Nakurumeer ligt in het Nakuru Nationaal Park gelegen in de Great Rift Vallei. Wat is er te doen in dit natuurgebied? Prachtige graslanden met veel struikgewas en een uitgebreide fauna. Vind je het leuk om naar de vele vogelsoorten te komen kijken die daar leven, dan ben je in dit natuurgebied op de juiste plek. Hier vind je onder andere grote groepen roze flamingo’s die daar tegen de achtergrond afsteken als een grote roze bewegende wolk. Wonderlijk om te zien! Er zijn ook picknick plaatsen (met hotspots) en er is gelegenheid tot het volgen van mooie wandelroutes.

5. Mount Kenia

Deze berg is een van de top 10 bezienswaardigheden van Kenia. Mount Kenia wordt ook wel ‘Kirinyaga’ genoemd door de lokale bevolking. Dit betekent ‘Blinkende Berg’. Mount Kenya is de op een na hoogste berg van Kenia met een hoogte van 5.199 meter. De Kilimanjaro is nog hoger met zijn 5.895 meter. Het Nationale Park rond Mount Kenia staat sinds 1997 op de Werelderfgoed Lijst van Unesco.